Parasol Koopgids met alles wat u moet  weten over parasols en tuinparasols voordat u ze koopt

 

Het hete seizoen is de perfecte tijd   om te genieten en meer tijd buiten door te brengen.  Misschien wilt u ontspannen in uw exotische plantentuin, relaxen in het zwembad of gewoon uitrusten in een hangmat. We  houden allemaal van zonnebaden, maar soms kunnen de zonnestralen  meer schade aanrichten dan goed is voor ons en onze huid.

Als je in de horeca zit,  is  een volledig terras met mensen die genieten van quality time met hun vrienden het beste wat er  kan gebeuren.    Laat de zon of zomerse buien hun tijd niet verpesten  , maar maak hun verblijf zo aangenaam mogelijk.

Als u hebt besloten, of misschien nog steeds overweegt om een tuinparasol  aan te schaffen,  wil  het team van Parasol Specialisten ervoor zorgen dat u alle belangrijke aspecten van dit product  kent. Voordat u uw geld  uitgeeft. Met prijzen variërend van €30 tot €5000 of zelfs meer voor een professionele en volledig uitgeruste professionele parasol, is de vraag 'wat maakt het verschil?'. De antwoorden vind u in deze kopersgids!

  Deze Parasol Koopgids hoopt licht  te brengen tussen een breed scala aan producten van verschillende vormen, maten, ontwerpen, materialen en functies. Hier vindt u   nuttige links naar verschillende relevante producten of naar andere minigidsen,  om u te helpen  de wereld van parasols  en tuinparasols te  zien en beter te begrijpen.         

 

Waar gebruik je een parasol voor?

parasol and sunchairs on a beachEen snelle blik op de definitie van Wikipedia  laat ons weten dat een parasol een vouwstof is   met de naam 'canopy', ondersteund door een metalen of houten frame met ronde spaken bevestigd aan  een centrale paal . Het is ontworpen met het  doel om iemand te beschermen tegen zonnestralen  of regen.  Vaak parasols genoemd,  ze zijn vergelijkbaar met  handparasol’s, maar groter in maten, meestal geplaatst in tuinen of terrassen, over terrastafels, op stranden of bij het zwembad naast  een zonnestoel.

Wat zijn de voordelen van een parasol?

Parasols zijn zeer effectief in het blokkeren of filteren van  de UV-stralen  van de zon, beter dan de gemiddelde zonnebrandcrème en ze verlagen de temperatuur er onder  met maximaal 10 graden, wat betekent dat je op een warme zonnige dag jezelf koel kan houden door in de schaduw te blijven. Het voorkomt dat direct zonlicht    de eettafel bereikt  en als de stof waterbestendig  of waterdicht is,  heb je er ook beschutting onder tegen de zomerse buien of zelfs zware  regen.

Hoe kies ik  een parasol?

Bij het kiezen van een parasol voor uw buitenruimte  zijn er 8 hoofdcriteria die u moet  overwegen voordat u  koopt: budget, gebruik, luchtweerstand, verschillende soorten bevestigingen, de ruimte beschikbaar, de grootte van het gebied dat schaduw nodig heeft, de parasolaccessoires en de materialen die  worden gebruikt voor de productie.

Het kan verwarrend zijn met  zoveel aspecten om te overwegen voor één product, maar het Parasol specialisten-team doet graag  het werk en zet alle dingen op zijn plaats om u te helpen om de  beste beslissing te maken wanneer u  een parasol koopt.

Waar moet ik op letten  bij een parasol?

De belangrijkste kenmerken van een parasol waar u naar op zoek  moet zijn, zijn:

 • De juiste grootte en vorm van de luifel - rond, vierkant, rechthoekig.
 • Materialen die u verkiest voor frame en paal - staal, aluminium of hout.
 • Type parasol - vrijstaand, overhangende slede, kantelbaar of aan de muur gemonteerd.
 • Beschikbare parasolaccessoires  - kachels, verlichting, luidsprekers, hoes.
 • Mogelijke fixaties - permanente of niet-permanente bases.
 •  UV-beschermingsfactor  voor de  overkapping en de algehele luchtweerstand.

Wanneer u  een parasol kiest, moet u dit op een verantwoorde manier doen,  omdat deze mogelijk is gemaakt van materialen van lage kwaliteit, te klein  van formaat is of  u mogelijk niet  goed beschermt.  Je wilt  niet dat hij   gemakkelijk  wordt weggeblazen of  door  de wind wordt gedraaid, omdat het schade kan veroorzaken of zelfs  iemand kan verwonden als het niet  stabiel en goed verankerd is.

Laten  we erin duiken en dieper  ingaan op  alle functies en opties die een tuinparasol kan hebben en hoe u de beste  voor uw ruimte kunt kiezen.

1. Gebruik – Professionele parasol of tuinparasol?

Er zijn 2 verschillende situaties bij het  kopen en gebruiken van een parasol: of u wilt deze in uw eigen tuin, om uw terrastafel  en tuinmeubelen  te schaduwen, of u kunt een  of meer  parasols nodig hebben om hem op  het  terras van uw café, café of restaurant  te  plaatsen – in dit geval een Professionele parasol. Deze zijn groter, sterker en zwaarder dan de gewone  tuinparasols, omdat ze meestal grotere gebieden  moeten bedekken, alle seizoenen moeten  trotseren  en meer passen  voor drukke omgevingen.  Dit zal ook een hogere prijs met zich meebrengen dan een tuinparasol, evenals meer aandacht voor het installatie-  en onderhoudsproces.

Dit betekent niet dat je niet kunt kiezen voor een grote Professionele parasol in je achtertuin als de ruimte het toelaat en je een semi-permanente schaduw over een groot oppervlak nodig hebt.  Als je nog niet hebt besloten  waar je je parasol precies moet plaatsen  ,  bevat dit artikel over 'hoe je een parasol plaatst' een aantal goede adviezen.   

Als je eenmaal  weet waar hij geplaatst en gebruikt gaat  worden,  is het tijd om na te denken over de grootte, vorm en afmetingen van je parasol.

home garden parasol with sunchair on the side of the pool

Home Tuin Parasol

large commercial parasol on a pub terrace

Professionele Parasol

 

2.  Hoe weet ik  welke maat parasol ik moet kopen?

 

parasol diagram with sizes

De grootte van je parasol  wordt bepaald door de breedte  van de luifel en niet door de paalhoogte.    Meestal  moeten de randen zich aan alle kanten minstens 50 cm  over de eettafel of terrastafel uitstrekken  . Voor een vierkante tafel van 1,5m  is  een vierkante parasol van 3m de ideale keuze.

Ga voor meer informatie over maten naar onze parasolmaatgids  en bekijk de indextabellen met al onze producten en hun maten.

Hoogte en diameter van de tuinparasolstok:

De paalhoogte  is een belangrijke factor om rekening mee te houden, omdat je parasol  hoog genoeg moet staan zodat  mensen niet hoeven te bukken om eronder te  zitten.  Je kunt kiezen voor een parasol met een telescopische paal en verstelbaar, of zorg ervoor dat de  randhoogte (van grond tot de luifel) minimaal 2 meter is.

De paaldiameter is een andere dimensie die u moet  controleren, omdat deze belangrijk is  voor de algehele stabiliteit van de  parasol.  Ze variëren van 38mm tot 58mm en de buis van je parasolvoet moet iets groter zijn zodat de paal erin past.  Sommige parasols hebben versterkte palen met toevoegingen aan de binnenkant voor zwaar  gebruik en verhoogde weerstand

 

3.  Welke vorm parasol moet ik krijgen?

 

parasol canopy shapes - round, square, rectangleEr zijn 3 mogelijke vormen voor de parasolluifel: rond, vierkant en rechthoekig. Voor een beter visueel effect raden we aan om de  vorm van de luifel af te stemmen  op  de tafel - voor een ronde tafel met  een diameter van 1,5 m  zou een ronde luifel van 3 m  bijvoorbeeld een goede match zijn.

Vierkant versus rond –

Het antwoord is - Vierkant.  Als we  een ronde (achthoekige) parasol  van  3m vergelijken met een vierkante parasol van 3m x 3m,  zal de ronde vorm ongeveer 7 vierkante meter   schaduw bieden, terwijl de vierkante vorm 9 vierkante meter schaduw biedt.

 

4.  Van welk materiaal is een parasol gemaakt?

 

Alle 3 verschillende delen van een parasol - de basis, het frame en de luifel zijn gemaakt van verschillende materialen. De basis kan worden gemaakt van beton, graniet, plastic of een stalen frame met tegels;  het frame en de  paal kunnen worden gemaakt van Bamboe, hout, aluminium of roestvrij staal en de luifelstof  is meestal polyester, acryl, vinyl of riet.

Afhankelijk  van uw voorkeuren en uw budget,  kunt u degene  kiezen die het meest geschikt zijn  voor uw project.

 

5.  Wat zijn de verschillende soorten parasols?

 

Gemaakt voor verschillende   ruimteopstellingen en  behoeften, kunnen we  7 soorten parasols identificeren:

free standing parasol
 •  Vrijstaande parasols

  – de meest voorkomende, vergelijkbaar met  een gewone parasol,  heeft de paal in het midden van de luifel en kan door het midden van de terrastafel  gaan  , om de luchtweerstand  te  verhogen. De prijs  is afhankelijk van de grootte en de gebruikte materialen.
cantilever parasol
 •  Zweef parasols

  – vaak aangeduid  als hangende parasol, zijarmparasol of zijspan parasol, is ontworpen met een zijstok, om de ruimte eronder vrij te  hebben.  Ze hebben een luxer  aspect en als uw tafel geen  gat heeft, of misschien  wilt u de jacuzzi  schaduw geven? Dan  is dit het type product  dat u wilt hebben.  Ze vereisen een zwaardere basis en ze zijn duurder  dan de vrijstaande.
tilting parasol
 •  Kantelbare parasol

  – vergelijkbaar met  een vrijstaande met een centrale paal,  wordt dit type parasol meestal bediend door een krukashandvat met lier die beide functies heeft  van het uitvouwen van  de parasol en het  kantelen van  het bovenste een deel van de centrale mast  zodat de schaduw landt waar het nodig is.  Deze functie is ook te vinden in uitkragingen, soms op twee assen  - verticaal en lateraal.
telescopic parasol drawing
 • Telescopische parasol

  – dit type parasol heeft de centrale mast gemaakt van 2 afzonderlijke palen  en  met verschillende diameters, waarvan  de   ene uit de andere schuift  om in hoogte verstelbaar te zijn.
wall mounted parasol with metallic arm
 • Aan de muur gemonteerde parasol

  – ontworpen voor smalle terrassen of balkons, kan deze parasol aan een muur worden bevestigd  en worden aangepast om de perfecte schaduw te  vinden, dankzij de roterende beugel en mobiele arm.
beach parasol with thatches canopy
 • Strandparasol

  – vergelijkbaar met  een vrijstaande, ze hebben  geen basis  nodig en de paal heeft een puntige bodem om in het zand te prikken. De luifel is meestal gemaakt van riet.
balinese parasol with decorative laces
 • Balinese parasol

  – minder sterk dan de gewone parasols, deze decoratieve parasol's zijn gemaakt van hout en hebben een iets ander aspect, met een vetervalance  en levendigere kleuren.

 

 

6. Parasol onderdelen, materialen en kenmerken:

De parasolhoes of luifel

Het breedste en meest zichtbare deel van je parasol is de luifel die de eigenlijke schaduw maakt. Het kan verschillende vormen hebben  - rond, vierkant, rechthoekig en het is gemaakt van  polyester, acryl of vinylstof. De maten kunnen variëren van 2m kleine tuinparasols tot gigantische parasolluifels van meer dan 9m.   Ze hebben minder levensduur dan het frame en de  basis, vanwege  hun blootstelling aan  direct zonlicht, regen, vlekken schimmel en zwaar gebruik, maar kunnen gemakkelijk worden vervangen. Bekijk onze  gids voor vervangende  parasolluifels om te leren hoe   u uw parasolluifel kunt meten en vervangen door een gloednieuwe.

cantilever parasol canopies - view from above

Zweef Parasol Luifels

Waar moet ik op letten  bij een parasolluifel?

 • Parasol UV-beschermingsfactor en  stofdichtheid (gram/m²).

  Het belangrijkste doel van uw tuinparasol is om de UVs zoveel mogelijk te  schaduwen en tegen te  houden  van de zon.  Dit betekent dat hoe dikker de stof,  hoe beter je bescherming  krijgt.  Je kunt berekenen door het gewicht te delen naar de grootte (gram/m²). Een goede score zal  rond de 200 gr/m² of hoger liggen.  Meestal wordt  de dichtheid niet gespecificeerd, maar de producenten bieden de UPF (ultraviolette beschermingsfactor) - van lage bescherming 10 + tot maximale bescherming 80 +.
 • Parasol luifel materialen

  De 3  belangrijkste gebruikte materialen  zijn polyester, acryl en vinyl, elk met verschillende eigenschappen en weerstand tegen zon, vervaging en water. Vinyl en acryl zijn duurdere  opties vanwege  hun weerstand en verschillende stoffen die afstoten zoals water, olie enz. Polyester is een goedkoper type stof, dat sneller vervaagt  dan de andere als het  niet wordt beschermd met een hoes, maar nog steeds waterdicht en windbestendig tot op één punt.   Voor  meer informatie over elk type materiaal, bezoek ons artikel over parasolhoesmaterialen  en beslis welke  het meest geschikt is  voor uw project en budget.

canopy materials and colour palette

Canopy Materialen en Kleurstaal

 • Kleur parasolluifel .

  Als het gaat om het  kiezen van de kleur voor uw parasol, is het meestal een kwestie van persoonlijke smaak, omgeving of andere doeleinden zoals marketing.  Je kunt ervoor kiezen om het te matchen  met de terrastafel  of verschillende tuinmeubelelementen, het op te laten vallen met een levendige kleur of op te gaan in de rest van de elementen. We weten hoe verwarrend  deze beslissing kan zijn,  dus gelukkig hebben we  een korte handleiding gemaakt over het kiezen van  de parasolkleur, die de  meeste van uw vragen kan beantwoorden  over deze kwestie.  Als u van plan bent om een parasol te kopen en  deze te  gebruiken in de horeca of Professionele sector,  kunt u overwegen om de luifel te  laten bedrukken met uw logo en uw bedrijf zichtbaar te maken  vanaf  verder weg. Wij bieden deze service aan bij Parasol specialisten en u kunt deze vinden op onze bedrukte parasols servicepagina.

 • Parasolluifel ventilatie.

  Luchtventilatie bovenop de luifel is zeker iets dat  je voor je parasol  zou willen hebben. Hoewel het standaard  wordt geleverd aan de meeste tuinparasols, waarbij sommige zelfs dubbele ventilatie hebben,  heeft deze functie een dubbel nut: het maakt warmteafvoer van onder de   luifel op warme dagen en creëert een luchtstroom van de wind, waardoor de parasol beter bestand is als u in een winderig gebied woont.       

parasol canopy with vented top - front view

Parasolluifel met geventileerde bovenkant

De parasolstok, het frame en het besturingssysteem

De parasolstok en het frame maken de stijve structuur die de luifel netjes en uitgerekt houdt wanneer deze wordt uitgevouwen. De paal kan centraal worden geplaatst, waarbij het frame van onderaf wordt ondersteund, of lateraal, waardoor het frame vanaf de bovenkant wordt ondersteund (voor uitkragingen). Het frame is gemaakt  van een set spaken of ribben, die met een  naaf met een loper  met de paal zijn verbonden. Het besturingssysteem laat de hub op en neer schuiven, vouwt en vouwt de luifel uit.

Parasolstok en frame materialen.

De materialen die worden gebruikt bij de productie van parasols zijn waarschijnlijk het belangrijkste aspect en hebben een grote invloed op de stevigheid van de structuur,  de  weerstand in de loop van de  tijd en de uiteindelijke prijs van de tuinparasol. De drie meest gebruikte materialen  zijn:

 • Houten parasolsbamboe, eucalyptus, hardhout zijn enkele van de houten parasolstructuren die op de markt verkrijgbaar zijn.  Ze hebben een luxe aspect, ze matchen prachtig met donkere kleuren van het tuinmeubilair  en ze zijn de eco- en milieuvriendelijke  versie van de metalen exemplaren.  Sommigen hebben misschien een behandeling van één keer per jaar nodig, maar ze zijn nog steeds sterk en resistent. Bamboe  heeft bijvoorbeeld de treksterkte  van staal, een natuurlijke ondoordringbare beschermlaag  en vereist geen   behandeling.

wooden parasol parts - ribs, hub, runner, frame and finial

 • Aluminium parasols –met een lichtgewicht profiel  roest dit materiaal niet, is het praktisch en efficiënt en kan het bestand zijn tegen barre weersomstandigheden. De paal kan aan de binnenkant worden verstevigd, is snel en gemakkelijk te vervoeren en op te bergen  en het is een geweldige keuze om in je tuin te hebben.

aluminium parasol parts - ribs, hub and tip of ribs

 • Stalen parasols – dit materiaal wordt  meer gebruikt voor parasols in de Professionele en  horecasector vanwege het gewicht en de weerstand. Het kan  roestvrij staal of gepoedercoat zijn   en het kan bestand zijn tegen ongelooflijke snelle winden. Het kan duurder zijn dan hout of aluminium en kan meer dan één persoon  nodig hebben voor installatie.    

stainless steel parasol parts - frame, ribs and hub

Is staal, aluminium of hout beter voor een terrasparasol?

Staal. Een staalconstructie is het zwaarst en bestand tegen harde wind en kan de meeste  voordelen van aluminium bieden, soms tegen een lagere prijs. Hout en aluminium kunnen zeker de test van barre weersomstandigheden doorstaan  , maar in extreme situaties kan de aluminium paal buigen of de houten kan knappen.

Parasol besturingssystemen voor het openen en sluiten van de luifel

Het bedienen van uw parasol moet gemakkelijk en veilig  zijn. Er zijn verschillende systemen, allemaal met voor- en nadelen, afhankelijk van de fabrikant en het ontwerp.  Sommige   hebben ook de kantelfunctie  inbegrepen, terwijl sommige zo eenvoudig mogelijk  zijn gemaakt  . De drie meest voorkomende zijn:

double pulley and rope opening system - aluminium hub
 • Dubbel katrol- en touwsysteem – het eenvoudigste openingssysteem dat een parasol kan hebben, het is ontworpen op de naaf en het maakt gebruik van een touw van maritieme kwaliteit  voor actie.  Je moet aan het ene uiteinde van het touw trekken  om  de naaf naar boven te laten glijden  en het frame  duwen totdat de luifel volledig open en uitgerekt is. Het touw kan  worden vastgezet met een klem of het kan een pin hebben om te voorkomen dat de naaf  naar beneden glijdt.  Om het te sluiten, verwijdert u de pin of maakt u het touw los  en trekt u aan het andere uiteinde totdat de parasol is samengevouwen..
winch with crank handle for parasol
 • Lier met krukasgreep – dit type systeem is vooral  te vinden  bij parasols met de kanteloptie op de paal. Voor het uitvouwen van de luifel  moet men het handvat  met de klok mee draaien. Zet de beweging voort en de luifel zal kantelen.  Als u de parasol wilt  sluiten, draait u tegen de klok in.  Ten eerste komt de luifel terug in de  beginpositie  en sluit  langzaam terwijl u de  roterende beweging voortzet.
parasol opening system - push up button with spring
 • Push-up systeem – net als  een gewone parasol heeft dit systeem een geïntegreerde veer. Voor het openen  moeten de naaf en loper  omhoog worden geduwd, totdat u de 'klik'  hoort wanneer deze in positie wordt vergrendeld.  Om het in te klappen,  drukt u gewoon op de  ontspanknop en ziet u de luifel vouwen.

 

Parasolvoeten, bevestiging en verankering:

Een parasolvoet is het onderste deel waar de parasol in past, rechtop te houden  en  bestand te zijn tegen wind.  Afhankelijk van het model  tuinparasol dat u   kiest, middenstok  of slede,  worden ze geleverd met verschillende maten en materialen.  Of graniet, beton of plastic basis gevuld met water of zand, er zijn tal van opties om uit te kiezen. De eerste vraag voordat u uw beslissing neemt,   moet zijn of de positie waar deze is geplaatst permanent of niet-permanent  zal zijn?

 • Permanente parasolbevestiging – voor dit type opstelling, de sterkste van allemaal, wordt een in de grond geplaatste basis  gebruikt.  Dit moet  worden begraven in beton van 60 cm diep en het vermindert ook de voetafdruk van de parasol,  waardoor  struikelen wordt voorkomen en ruimte wordt bespaard.
 • Niet-permanente parasolbevestiging – dit type voet kan zwenkwielen hebben  , hun gewicht kan  variëren van 15 kg tot  250 kg, afhankelijk van of de parasol  door het midden van de terrastafel gaat , of ontworpen als een plaat, te installeren  onder een dek.

premium granite parasol base

Parasol Graniet Premium Basis

Voor meer informatie over verschillende parasolvoeten, welk gewicht en materiaal u  moet kiezen en hoe u ze kunt installeren, leest u onze parasolvoetgids en krijgt u antwoord op uw vragen.

Parasol accessoires:

Om het meeste uit uw tuinparasol te halen, moet  u deze volledig maken,  ongeacht  het  weer, het seizoen of het tijdstip van de dag. Hoe? Accessorize het en verander het in  een full-option parasol, zodat het je ook tijdens het koude seizoen kan beschermen  en  een bron van licht kan zijn na zonsondergang. Houd  er  echter rekening mee dat  sommige opties  de prijs kunnen verhogen, in sommige gevallen bijna  tot de  prijs van de parasol.

 • Parasolverwarmers kunnen halogeen warmtelampen of kortgolvige infraroodlampen  zijn. Het  belangrijkste voordeel van het halogeentype is dat op  het moment  dat ze worden ingeschakeld, u de warmte  kunt voelen  , maar het wordt aanbevolen om alleen te worden ingeschakeld wanneer het gebied bezet is . Het grote voordeel van de infrarood kachels is dat ze de objecten en mensen verwarmen  en niet de lucht.  Dit betekent dat het veel energie  bespaart en de wind de warmte niet kan wegblazen.
 • Parasolverlichting LED-verlichting  is een geweldige optie om voor uw parasol te  hebben.  Ze kunnen aan het frame  worden bevestigd of draagbaar zijn. De draagbare  zijn meestal waterbestendig  en ze bieden veel licht, zodat je dat laatste hoofdstuk van je favoriete boek kunt afmaken,  een diner kunt bereiden of  een spelletje kaarten kunt spelen met uw gasten.  Meestal  hebben ze oplaadbare batterijen, wat betekent dat het elektriciteitsverbruik  wordt verminderd.
 • Parasolluidsprekers – gescheiden  of geïntegreerd met de LED-verlichtingskit, luidsprekers  stellen u in staat om het feest buiten voort te zetten of  te genieten van een geweldig chill-out nummer terwijl u op de ligstoel rust. De kleinere versies hebben een oplaadbare batterij, terwijl grotere versies  moeten  worden aangesloten.
 • Parasol beschermhoes – dit accessoire is misschien wel het meest aanbevolen om te hebben, omdat het de levensduur van uw parasol nog vele jaren kan verlengen. Wanneer uw parasol is opgeborgen of  niet in gebruik is, houdt een   beschermhoes  direct zonlicht, water en vlekken van vogeldruppels tegen, waardoor de luifel niet vervaagt, scheurt    of het frame uit krassen.  Minder duur, maar kan u op tijd geld besparen.
 • Andere parasolaccessoires  – de lijst met accessoires eindigt  hier niet.  Afhankelijk van uw behoeften  kunt u regengoten toevoegen  om  2 parasols, schermen, insectengordijnen of zelfs een mistkoelsysteem aan te sluiten.

 

 

7.  EINDCONCLUSIES:

Nu we de belangrijkste aspecten van onze producten hebben  behandeld, van kleine tuinparasol's tot grote Professionele parasols, is het tijd om enkele belangrijke vragen te beantwoorden die van grote invloed zijn  op  uw uiteindelijke aankoopbeslissing:

Wat maakt een goede parasol?

 • Weerstand tegen elementen - water, hoge temperaturen, stof en het belangrijkste - windweerstand.  Als je in een winderige omgeving woont,  wil je dat je parasol   stevig is..
 • Levensduur - dat wordt gegeven door de kwaliteit van de gebruikte materialen (het opgeslagen en veilig houden in een beschermende hoes zal helpen).
 • Bruikbaarheid - het moet  eenvoudig te installeren en te  bedienen zijn.  Als u er een niet-permanente plaats voor  kiest en u bent van plan deze te verplaatsen, overweeg dan een parasolvoet met wielen.
 • Functies en accessoires – om uw parasol  de hele dag en alle seizoenen nuttig te  maken.

Hoeveel wind kan een terrasparasol aan?

125 km/u of 12 op de Windkrachtschaal van Beaufort, nadat ingenieurs van Bambrella  hun zware  winddichte parasol (Hurricane Extreme)  in een windtunnel hadden getest. Windtunneltests  weerspiegelen niet volledig de windsnelheid  die op de grond wordt gevoeld.  Dit is een gecontroleerde omgeving, waar de wind slechts van één kant  waait  , zonder plotselinge veranderingen in richting en intensiteit, zoals in de natuur.

Voor deze test  had de parasol extra verankering toegevoegd aan de heavy-duty basis.  Gewone parasols zijn veel minder sterk, meestal rond de 4 – 5 (35 km/u) op de schaal van Beaufort.

Voor barre weersomstandigheden en gebieden waar rekening moet worden gehouden met de  wind,  kunt u hier  een lijst met onze beste parasols voor winderige omstandigheden bekijken

Hieronder  ziet u  de windtunneltesten  van onze top 3 producten, gemaakt van verschillende materialen: staal, aluminium en hout – bamboe.

Bambrella Hurricane Extreme Wind Tunnel Test

Bambrella Hurricane Aluminium Windtunnel Test

Bambrella Levante Bamboe Windtunnel Test

 

(*) We moedigen  onze klanten niet aan om hun parasol open te houden  bij harde wind en we  raden altijd aan om de luifel in te klappen en de parasol veilig op  te bergen  in de  beschermhoes wanneer deze niet in  gebruik. 

Wat is de hoogst gewaardeerde  en de beste kwaliteit terrasoverkosol?

De Hurricane Extreme is ons topproduct, gemaakt van staal en met een vinyl luifel, ontworpen om meer te worden gebruikt in de Professionele omgevingen.

Voor een huistuin  kun je lichter gaan  en kiezen voor het Hurricane Aluminium frame, of de Levante Bamboo, om een vleugje luxe toe te voegen aan je buitenruimte.

__________________________________________________

We hopen dat u  deze Parasol  Koopgids nuttig vindt  voor het  nemen van de beste beslissing als het gaat om het  kopen van een parasol voor uw eigen tuin of het terras van uw bedrijf.  Vergeet niet dat we  van maandag tot vrijdag van   9.00  tot 17.00 uur werken en we  helpen je graag  met alle details die je nodig hebt.

Neem contact met ons op  via telefoon of e-mail, vertel ons over uw project en ons team zal de  beste oplossing  vinden om  uw ruimte te schaduwen en u veilig in  de zomer te laten  genieten.